Hallo!

Ik ben Pascale Scheys, opgegroeid in Tienen en ik woon er nog steeds zeer graag. Wanneer ik bezig ben met yoga, dansen of zingen in een koor vliegen de uren voorbij. Ook van het wandelen in de natuur -en dan liefst mindful- kan ik ontzettend genieten, niets anders brengt me zo tot rust.

Al 25 jaren werk ik met veel passie met kinderen. Ik begon mijn loopbaan in het onderwijs als kleuterleidster. Later werd ik zorgleerkracht en zorgcoördinator ...

Leer mij beter kennen

Zorgleerkracht en zorgcoordinator zijn twee jobs waardoor ik nog meer kans kreeg om in de diepte te werken met kinderen die extra aandacht of zorg nodig hebben. En dat kan om verschillende redenen zijn: omdat ze minder makkelijk leren dan het doorsnee kind, omdat ze hooggevoelig zijn, emotionele problemen hebben of worstelen met hun zelfbeeld.

Omdat ik wilde dat alle kinderen -ook deze met een wat zwaardere rugzak- zich ten volle kunnen ontplooien en groeien, ging ik mij verder verdiepen in wat er schuil gaat achter het gedrag van kinderen. Ik volgde verschillende opleidingen waardoor ik mij kon specialiseren in het sociaal en emotioneel welbevinden - zeg maar: het zich goed voelen op school, met zichzelf en met anderen. Enkele voorbeelden van deze opleidingen zijn: Veronica Sherborn, Geweldloze communicatie, Gekwetste kinderen in de Bleekweide, Kinderyoga, ...

Tijdens mijn job als zorgcoordinator besefte ik dat een kind dat zijn weg (opnieuw) zoekt dat niet alleen kan. Daarom werkte ik ook zeer nauw samen met de ouders en de leerkrachten, om ook hen te coachen. Zo kan ik er mee voor zorgen dat het kind ook thuis en in de klas de juiste ondersteuning kon krijgen. Geleidelijk aan voelde ik steeds meer de goesting om mij te specialiseren in het bieden van zorgnoden, zowel op het vlak van leren op school als op het vlak van emoties en gevoelens.

Ik volgde nog bijkomende opleidingen Een van mijn favorieten was wandelcoaching. Tijdens een wandelcoaching krijg je via beweging meer inzicht in de verbinding tussen taal, gedachten, emoties en gedrag. Het helpt je met andere woorden om in het dagelijkse leven met moeilijke gesprekken en moeilijke situaties om te gaan.

Mijn opgedane kennis en ervaring door de jaren heen wil ik graag delen met kinderen en volwassenen. Ik help jou om krachtiger in het leven te staaan, om samen in de natuur je wortels te verdiepen zodat je ten volle kan mee-bewegen in het leven.

Axenroos van Ferdinand Cuvelier (Gent) : relationele en sociale vaardigheden.

Driedaagse opleiding ‘Luister nu eens naar mij!’, ondergesneeuwde gevoelens van kinderen en jongeren met Lut Celie, psychotherapeut De Bleekweide (Gent).

Cursus ‘Praten me kinderen op school’ Piet Vandebriel, kinder- en jeugdpsychiater ‘Kids on Track’ Handvatten voor leerlingen uit basisonderwijs en eerste graad secundair onderwijs (Leuven).

Probleemgedrag begrijpen en preventief aanpakken met Albert Janssens (Leuven).

Coaching voor leerkrachten , Marleen Borzée Pedagisch Ditactisch Centrum Leuven.

Eerste hulp bij het omgaan met ouders, Klaar Hammenecker (Overijse).

‘Geef ze een pluim en mensen krijgen vleugels’, positieve communicatie als basis voor een goed gevoel (PDCL)

Bijscholing “Praten met Ouders”, Maurits Wysmans (Leuven)

Licensed Practioner in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Braindrums (Aarschot)

Geweldloze Communicatie (Westerloo)

“Talentgedreven kinderen coachen” aan de Blij met mij! Academie

Mijn missie is om...

Via Krachtiger jouw wortels samen te verdiepen. Wanneer je goed geaard bent en krachtig in je schoenen staat weet je vanzelf wat je nodig hebt. Je durft te kiezen en maakt keuzes die dicht aansluiten bij jezelf. Jouw ik wordt (nog) krachtiger.

Met behulp van kinderyoga- coaching en mindful wandelen, wandelcoaching en mindfulness verstevigen we samen je wortels. Dit alles in een rustige, natuurlijke omgeving. Mede dankzij het bewegen zul je je denkpatronenen herzien en er met een nieuw perspectief naar gaan kijken.

Samen zorgen wij ervoor dat je krachtiger wordt, en ten volle kan mee-bewegen in het leven.

Heb je vragen?

Stuur gerust een mailtje naar: pascalescheys@gmail.com

Of bel naar +32 474 67 62 35

Of vul dit formulier in: